Wet verbetering Poortwachter

Tijdens de eerste 2 jaar van ziekte is de werkgever verplicht het loon door te betalen. Deze kosten zijn aanzienlijk. Hier valt dan ook veel besparing te halen. Binnen de eerstelijns zorg is de huisarts de spreekwoordelijke poortwachter naar de gespecialiseerde zorg. 

In veel gevallen gaan ziektes vanzelf over. Het kan ook nodig zijn rust te nemen, een behandeling te starten of medicatie in te zetten. Niet altijd met het gewenste resultaat. De huisarts wacht meestal met een directe doorverwijzing naar een specialist. Bij langdurig verzuim leidt dit tot een uitgestelde diagnostisering en behandeling. De conditie van de zieke gaat hierdoor verder achteruit en de drempel om aan het werk te gaan wordt steeds hoger. In dit soort gevallen kan een snelle interventie het verschil maken. Zeker bij psychische klachten, maar ook bij fysieke klachten.

Waar mogelijk dragen wij ook zorg voor de (gedeeltelijke) financiering van deze interventies. De verzuimverzekeraar van de werkgever is onder bepaalde voorwaarden meestal bereid deze kosten (deels) voor zijn rekening te nemen.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en de financiering! U kunt ons bereiken op 0314 - 216 900 of via info@exsist.nl.